Er zijn drie vormen van lidmaatschap van de BOB:

  • Lid| je hebt een door de beroepsorganisatie erkende opleiding afgerond
  • Aspirant-lid | je bent nog in opleiding (i.o.)
  • Senior lid | je hebt de pensioengerechtigde leeftijd en niet meer praktiserend als biografisch coach (n.p.)
Lid

Iedereen die een door de beroepsorganisatie erkende opleiding heeft afgerond, kan lid worden van de BOB. Word je lid, dan onderteken je de gedragscode. Daarnaast krijg je een uitnodiging voor de ledenvergadering die jaarlijks eenmaal plaatsvindt. Als lid kun je de BOB mee vormgeven door te stemmen bij besluiten en/of een bijdrage te leveren met een eigen initiatief. Tevens ontvang je de nieuwsbrief en kun je gebruik maken van intercollegiale consultatie en het aanbod van de BOB-bijscholing. Je mag het logo van de BOB gebruiken en ontvangt door de BOB ontwikkelde flyers. Ook bijscholing hoort bij dit lidmaatschap. Ben je werkzaam als zelfstandig coach, dan kun je met je praktijk een vermelding krijgen op de website bij 'vind een coach'. De contributie voor het lidmaatschap bedraagt €135,- per jaar.  

Aspirant-lid

Iedereen die een door de beroepsorganisatie erkende opleiding volgt, kan vanaf het eerste opleidingjaar aspirant-lid worden. De contributie bedraagt €75,- per jaar. Je kunt als toehoorder aanwezig zijn bij de ledenvergadering die een keer per jaar plaatsvindt. Ook ontvang je de nieuwsbrief. Voor wat betreft de uitoefening van het biografieberoep val je als aspirant-lid onder de vleugels van het Instituut voor Biografiek. 

Vanaf het 3e opleidingsjaar ben je startbekwaam en mag je biografische coaching in de praktijk brengen. Dan kun je ook een vermelding krijgen op deze website bij vind een coach. Tot het moment dat je bent afgestudeerd, staat dan achter je naam dat je in opleiding bent. Voor beide overgangsmomenten (2e naar 3e jaar of afgestudeerd) geldt dat je dit zelf bij het bestuur kunt aangeven. Na het afstuderen vervalt het aspirant lidmaatschap en kun je lid worden.

Senior lid

Dit zijn onze leden die met pensioen en niet meer als coach werkzaam zijn. Zij kunnen kiezen voor een senior lidmaatschap (n.p). Zij blijven betrokken bij de BOB en betalen een gereduceerd tarief. De contributie voor een seniorlid bedraagt €75,- per jaar.   

Wil je lid worden? 

Om lid te worden stuur je een e-mail naar contact@biografieberoep.nl of vul het contactformulier online in. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een aanmeldingsformulier. Wil je je lidmaatschap opzeggen? Dat kan voor 1 november van een lopend jaar. Stuur in dat geval uiterlijk 31 oktober een berichtje naar het contactadres van de BOB.